Blogg om elektronik, e-handel, butiker online och shopping

Blogg om elektronik, e-handel, butiker online och shopping

Skapa webshop

- Posted in E-handel by

Jag funderar på att skapa en webshop

E-handel är ju bland det hetaste som finns just nu. Att handla på nätet har fått sig ett rejält uppsving under corona-epidemin och många e-handlare slår rekord efter rekord.

Det i sig är inte så konstigt då människor handlar mer och mer på nätet eftersom det har varit restriktioner gällande besök i butiker och rekommendationer om att inte gå och handla mer än absolut nödvändigt.

Jag har inga planer på att starta en webshop som ska växa till ett nytt Amazon för mig räcker det med en mindre webshop som jag kan driva vid sidan av mitt vanliga jobb.

Jag har börjat att leta leverantörer i Kina på Alibaba och hittade ganska snabbt många leverantörer. Nu behöver jag försöka klura ut vilka leverantörer som är bra och som jag kan lita på. Det är alltid en risk när man beställer något från en leverantör första gången. Och det upplevs som en ännu större risk att beställa långt från där man själv finns, om inte annat så är det lång leveranstid och skulle leveransen vara fel så tar det lång tid att skicka tillbaka produkterna.

En annan viktig fråga är vilken typ av e-handelsplattform man ska välja. Det där med e-handelsplattformar är lite av en djungel. Det finns väldigt många att välja mellan idag och alla påstår naturligtvis att deras lösning är bäst.

Det som är viktigt för mig är att det finns bra support för jag inbillar mig inte att jag är en stjärna på att bygga en webshop även fast jag inte är rädd för att lära mig nya saker.

En e-handelsplattform jag funderar att skapa min webshop i är Abicart.

De har prisvärda alternativ och bra kopplingar till bland annat Payson som jag tänker använda för betalning i webshopen.

Ja, det är en hel del att fundera och tänka på när man ska skapa en webshop.

skapa webshop